Olen porvoolaistunut vihreä kaupunkimetsäaktivisti, kaupunkisosiologi ja -maantieteilijä, sienestyksen, musiikin ja kirjoittamisen amatööri, jalkapallon moniharrastaja, isä, ulkoilija ja hyötyliikkuja. Olen yksin itse vastuussa blogini aineistoista ja mielipiteistä. Aineiston lainaaminen ilman lupaa kielletty.

14.8.2012

Tule Mahdollisuuksien torille lauantaina 18.8!

Mahdollisuuksien tori on koko perheen monikullttuurinen tapahtuma, joka järjestetään vuosittain yli 20 paikkakunnalla. Vapaaehtoistyövoimin järjestettävä tapahtuma pyrkii vuosittain vaihtuvalla teemalla herättämään keskustelua globaaleista ympäristökysymyksistä, oikeudenmukaisuudesta sekä yhteisvastuusta.

Tänä vuonna Mahdollisuuksien tori järjestetään Porvoon kirjaston ympäristössä lauantaina 18.8. kello 11-16. Mahdollisuuksien torilla teemana on muuttoliike ja pakolaisuus. Tapahtumassa halutaan tuoda esille ihmiset tilastojen takaa ja syyt, jotka aiheuttavat muuttoliikkettä. Keskustelun alla ovat myös maahanmuuttoon ja pakolaisuuteen liittyvät asenteet ja ennakkoluulot. Keskustelua herätellään mm. paneelikeskustelun, valokuvanäyttelyiden sekä monikulttuurisen ohjelman ja vierailijoiden avulla. Lisäksi luvassa on runsaasti ohjelmaa lapsille ja nuorille sekä musiikkia. Paikalla on useita eri järjestöjä ja muita toimijoita kertomassa toiminnastaan.

Mukana on myös Porvoon Vihreät ja porvoolaisia vihreitä kunnallisvaaliehdokkaita, myös minä noin kello 11-12.30. Tule tapaamaan ja jututtamaan!



4 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Mitä keinoja Porvoon Vihreillä on huolehtia siitä, että Porvoon elinkeinoelämä säilyy niin elinvoimaisena, että alueen veropohja kattaa lakisääteiset minimipalvelut?

Toinen kysymys - käytin edellä tarkoituksella muotoa "minimipalvelut" - onko Porvoon Vihreillä tarkoitus ylittää minimitaso, ja jos on niin missä kohdin?

Kolmas kysymys, jos tavoitteena on ylittää minimitaso, pitääkö sitä varten ottaa velkaa?

Viimeinen kysymys, jos velkaa pitää ottaa, millä tavalla velan takaisinmaksu aiotaan toteuttaa, eli maksavatko tulevat ikäluokat meidän kulutuksemme?

Toivon että ymmärrät, että me yksinkertaiset ihmiset arvostamme yksinkertaisia vastauksia. Eli esimerkiksi ensimmäistä kysymystä lukuunottamatta vastaus, joka on pidempi kuin kolme sanaa kuulostaa selittelyltä.

Unknown kirjoitti...

Yhdistyksellä ei ole lukkoonlyötyjä kantoja, joihin yksittäiset valtuutetut joutuisivat ehkä hirttäytymään ja joista puolue joutuisi tilille, vaan me luotamme, että ehdokkaamme - ja valtuutettumme - ovat fiksuja ihmisiä, joita yhdistää arvostus yhteisöllisyyden arvostamiseen ja yksilöllisyyden kunnioittamiseen. Minimipalveluista kuitenkin me olemme suunnilleen samaa mieltä kuin kaikki muutkin: ainakin sosiaali- ja terveyspalvelut sekä koulutus ovat peruspalveluita. Kuitenkin, esimerkiksi sellaiset kuin kirjastot, uimahallit ja nuorisotalot ovat peruspalveluita siinä missä nuokin. Ne ylläpitävät terveyttä, elämän mielekkääksi kokemista ja jaksamista ja säästävät myös sosiaali- ja terveysmenoissa. Politiikassa pitäisi ajatella vaalikautta pidemmälle. Mitä tulee velkaantumiseen, niin säästämiseksi on järkeistettävä rakenteita, ja siksi kuntien yhdistymiseen voisikin suhtautua mahdollisuutena, kunhan lähipalvelut eivät muuttaisi monille kohtuuttoman kauas. Joitakin palveluita voikin siirtää pyörien päälle, esimerkiksi kirjastoautot ja liikkuvat lääkäripalvelut, ja näin säästää vuokrissa ja muissa kiinteistökuluissa.

Olen pahoillani, että tämän tarkempia vastauksia en nyt pysty sinulle antamaan. Nämä ovat omia, eivät puolueen mallivastauksia, mutta uskoakseni aika hyvin linjassa puolueen kanssa.

Kumitonttu kirjoitti...

Kiitos Michael. Eli vastauksesi perusteella tulkitsen, että

1) Olemme kiinnostuneet enemmän siitä kenelle jaetaan kuin mistä jaettava tulee.

2) On. (Rahaa ohjataan nuorisoa kiinnostaviin toimintoihin)

3) Kyllä. (Otetaan velkaa)

4) Kyllä. (Ei ole suunniteltu takaisin maksua)

Eniten silti ärsyttää tuo "luotamme ehdokkaittemme olevan fiksuja ihmisiä, joten emme sido heidän käsiään". Vastaavalla tavalla minä luotan muidenkin puolueiden ehdokkaiden olevan fiksuja ihmisiä, eivätkä heidänkään puolueensa lyö lukkoon mitään kantoja.

Joten vielä yksi kysymys - miten ihmeessä tässä tietää ketä pitäisi äänestää? Koko hommahan menee ihan fiilistelyksi.

Unknown kirjoitti...

1) Tähän vastaus on helppo. Raha tulee tietenkin kaikilta, verovaroista.
2) Nuoret ovat tulevaisuuden veronmaksajia, aikuisia ja ennenkaikkea ihmisiä. Nuorten syrjäytyminen maksaa yhteiskunnalle pitkän pennin. Suosittelen lukemaan esim.tämän blogin historian suosituimman tekstini samasta aiheesta.
3) Vastaus "voiko ottaa velkaa vai ei" on kuin hirttäisi itsensä "oletko lakannut hakkaamasta vaimoasi" -tyyppiseen asetteluun. Sinä luit sen noin.
4) Kts. edellinen.
5) Vihreillä ei ole puoluekuria. Valinta on jokaisen äänestäjän itsensä tehtävä, samoin kuin se, tekeekö sen "rationaalisena" laskelmana vai fiilispohjalta. Toivotan onnea ehdokkaan (ja puolueen) etsinnässä!